Karate Kyokushin pentru copii

Lecțiile de Karate Kyokushin au ca scop de bază antrenarea copilului într-o disciplină care să i se întipărească în comportament nu doar în perimetrul sălii de antrenament, ci, chiar mai degrabă, în viața de zi cu zi.

Multe dintre fantasticele și aparent imposibilele mișcări ale eroilor de acțiune din filmele, revistele și pozele cu arte marțiale devin realitate aici - în sala de antrenament. Anume, copilul, prin perseverență, învață tehnici de autoapărare eficiente, spectaculoase, dar pe care – va fi atenționat! – le va folosi, în viața particulară, doar în situații extreme și defensive.

Totuși, pentru a-și pune în aplicare întregul spectru de abilități fizice, respectiv și latura ofensivă, copilul are la dispoziție posibilitatea de a participa la competiții de Karate Kyokushin, unde, cu fair-play și respectând un set strict de reguli, poate lua – liber – inițiativa atacului și a folosirii tehnicilor de luptă cu mâinile goale (karate), care, altfel, – pe stradă, acasă și la școală – nu sunt permise.

Jocurile, atât individuale, cât și de grup, vor însoți permanent antrenamentele, copiii păstrând astfel inocența vârstei, fără să treacă inutil peste granița unei seriozități pe care nu o pot pricepe și care, până la urmă, îi va determina să renunțe.

Pe lângă armonia mișcărilor fizice, a mobilității și a tăriei corporale, copilul – chiar dacă nu conștientizează de la această vârstă utilitatea unor piloni morali / spirituali, capătă de mic:

- respectul față de cei din jur și, mai ales, față de adulți;

- obiceiul de a păstra ordinea în lucrurile care-l înconjoară;

- vorba reținută de la expresii urâte sau jignitoare;

- responsabilitatea de a-și recunoaște vina și de nu o arunca asupra celuilalt;

- obiceiul de a nu da în vileag greșeala unui coleg sau prieten;

- obiceiul de a nu se angaja într-o confruntare decât cu gând de fair-play, și nu din ură sau răzbunare;

obiceiul de a aștepta cu răbdare rezultatele bune și de a întâmpina momentele grele așijderea;

- obligativitatea de a-i ajuta pe cei care au nevoie;

- abilitatea de a-și îngenunchea și chiar de a-și învinge teama, dar fără a face, în schimb, loc mândriei și egoismului.