Eticheta Dojo

kanku kyokushin   La intrarea în Dojo, opriți-vă la ușă, cu fața spre sală, faceți o plecăciune și spuneți „OSU”. Asta reprezintă o emblemă și respect pentru Dojo și oamenii de acolo.

kanku kyokushin   Dacă întârziați la antrenament, îngenuncheați la marginea sălii, în poziția SEIZA, cu spatele către interior. Când instructorul rostește permisiunea, vă ridicați, vă întoarceți cu fața către sală, faceți o plecăciune și ziceți „OSU”, urmat de „Shitsurei Shimasu” (iertați deranjul), apoi, rapid, alăturați-vă grupului de antrenament, poziționându-vă pe ultimul loc în formație.

kanku kyokushin   Nu mâncați, nu beți, nu fumați și nu mestecați gumă în Dojo.

kanku kyokushin   Întotdeauna mișcați-vă rapid dacă primiți o instrucțiune. NU VĂ TÂRÂȚI PICIOARELE.

kanku kyokushin   Nu practicați KUMITE decât dacă instructorul permite acest lucru.

kanku kyokushin   Nu vă părăsiți rangul în formația de antrenament, fără a cere permisiunea instructorului. Dacă trebuie să plecați de pe poziție, nu treceți prin spațiul dintre instructor și restul grupului. Mergeți prin spatele rândului în care vă aflați, către orice latură, și continuați drumul de acolo.

kanku kyokushin   Adresați-vă întotdeauna instructorilor și seniorilor cu titlul cu care au fost investiți (SEMPAI, SENSEI, SHIHAN) în interiorul Dojo-ului. Acordați-le recunoașterea și atenția cuvenită cu un „OSU” sonor atunci când aceștia vă vorbesc.

kanku kyokushin   Trebuie să luați antrenamentul în serios. Nu râdeți, nu chicotiți, nu vorbiți și nu cauzați întreruperi în timpul antrenamentului. Așteptați următoarea comandă, întotdeauna, în poziția FUDO DACHI.

kanku kyokushin   Toate indicațiile instructorului trebuie respectate în Dojo, fără contestații. Nu veți fi îndemnați să faceți nimic din ceea ce instructorul dumneavoastră nu a făcut deja el/ea însuși/însăși. Dacă nu puteți executa întocmai sau nu puteți ține ritmul, atunci faceți cum puteți mai bine.

kanku kyokushin   Unghiile de la mâini și picioare să fie scurte și curate.

kanku kyokushin   În timpul pauzelor: nu ședeți pe scaune, nu vă sprijiniți de zid și nu vă întindeți pe jos. Mai bine faceți mișcare decât să pierdeți timpul.

kanku kyokushin   Este responsabilitatea tuturor de a se asigura că Dojo-ul e întotdeauna curat, ordonat și îndeplinește normele de siguranță.

kanku kyokushin   Karate-gi-ul trebuie să fie întotdeauna ordonat și spălat. Centura NU se spală niciodată, doar se usucă la aer. Ea conține în mod simbolic tot spiritul antrenamentului dumneavoastră intens. În nicio circumstanță, bărbaților karate-ka nu le este permis să poarte tricouri sau alte piese vestimentare sub karate-gi.

kanku kyokushin   Nu purtați bijuterii, podoabe sau ceasuri în timpul antrenamentului.